Belangrijke informatie voordat je je inschrijft

Het is niet de bedoeling iemand af te schrikken, maar om deelnemers bewust te maken van de wedstrijd waar zij zich voor inschrijven.

Het Amsterdamse Bos is voor TREC-begrippen beter te vergelijken met een stadspark. Het is een drukbezocht gebied door ruiters, fietsers, wandelaars, hondenuitlaatservices en vele anderen. De ruiterpaden, fietspaden en wandelpaden liggen dicht bij elkaar, dus als ruiter kun je vele andere bosbezoekers tegenkomen. Op de meeste gebieden in het Amsterdamse Bos mogen honden loslopen. Daarbij moeten zij wel onder appèl staan, maar de ervaring leert dat dit niet altijd het geval is en dat de hondeneigenaren ook niet altijd begrip hebben voor het vlucht- en schrikgedrag van paarden.

Tijdens TREC Amsterdam zal dit niet anders zijn. Daarnaast is er natuurlijk de drukte (geluiden) van de stad, verschillende snelwegen en Schiphol.

De wedstrijd in 2014 was een ééndaagse, waardoor de POR maximaal 15 km kon zijn. Hiermee kon de route van de POR netjes binnen het Amsterdamse Bos blijven. De wedstrijd in 2015 zal een tweedaagse zijn, waardoor de route voor de T1 en T2 maximaal 25 km mag zijn. Dit betekent dat een gedeelte van de route van de POR buiten het Amsterdamse Bos zal verlopen. Hierdoor zullen de deelnemers dus geconfronteerd worden met drukke verkeerssituaties van de regio Groot Amsterdam. Veiligheid staat voorop, dus denk je dat jij en jouw paard hier niet aan toe zijn dan is het misschien verstandiger om niet deel te nemen, maar te komen vrijwilligen. Op die manier maak je wel de sfeer van een TREC-wedstrijd mee.

 

Voor ruiters die nog niet eerder aan een TREC-wedstrijd hebben meegedaan, is het handig om de pagina Voor het eerst meedoen met een TREC-wedstrijd onder Wat is TREC? te lezen en de reglementen van TREC Club Nederland goed door te nemen. Je kunt alle informatie vinden op www.trec-club.nl.

Als je je echt goed voor wil bereiden, is het volgen van een cursus natuurlijk ook een aanrader!